onsdag 31 augusti 2011

Tisdag...

Idag fick vi skjuts av Justin till skolan =) där dagen började med att crasha en business kurs som vi vill gå. Tyvärr var det mååånga andra som också gjorde det så vi ska nog inte räkna med o få den. Jennie joinade Maria på hennes geografi lektion senare eftersom hon hade håltimme till sju på kvällen. Under den tiden hann vi också med ett besök hos vår vän från Sverige som vi även träffade igår. Han bor ju nära skolan så det är perfekt häng för håltimme haha.

Medans Jennie hade kvällslektion var Maria iväg med Justin o tränade på en as bra gym här i Santa Monica. Vi funderar båda på o skaffa kort där. Kvällen fortsatte i väldigt lugn takt. Vi har bara hängt med Åsa o Justin här hemma, ätit lite glass o fortsatt letat soffa haha. Det kommer aldrig bli någon soffa haha!!
Nu är det god natt o sov gott, Jennie sover redan haha. Imorgon är det skola igen .....haha känns rätt så skönt o vara tillbaka i skolbänken =) Puss på er där hemma o ha en fin dag!!!

Vinmys o film

Igår kväll blev det soffjakt igen haha vi sitter ju fortfarande på golvet i vår mysiga lägenhet. Senare blev det vinmys med film med våra favvogrannar Justin Dash o Yuri. Tyvärr blev det sent som vanligt men ovanligt nog var vi pigga när vi vaknade i morse.

måndag 29 augusti 2011

Skolstart!

Klockan ringde tidigt i morse och det var dags för skoooola denna gång. Vi beställde en taxi och åkte över till skolan för att köpa böcker o fixa lite annat smått o gott innan klasserna började. Vi mötte även upp en vän från Sverige som också pluggar här fast han bor lite längre bort. Vi träffade även på några partykompisar vi träffat ute tidigare.



På schemat stod psykologi och engelska för Maria och Datorkunskap på Jennies. Det var extremt varmt idag och tusentals studenter överallt så när vi var klara tog vi en taxi hem och lagade lunch.

söndag 28 augusti 2011

Söndagsfix vs. Poolparty!

Det blev inte mycket till sömn. Maria vaknade upp av en mardröm efter ca tre timmars sömn så det var bara upp o fejsa dagen! Vi började med att kolla lite skolgrejer för imorgon, lagade lunch sen hängde vi nere vid Justin o Dashs poolparty som ägde rum idag.



Kolla in Yuris rumpa, visst är den helt underbar!!

 

Just nu är vi med alla grannarna o alla vänner o vi håller på o kollar soffa till lägenheten. Det finns hur mycket som helst haha o vi vet inte ens hur vi ska få hem den. Kanske betala Justin???!!! =))
Ikväll blir det nog lugnt, beställa hem pizza o softa med alla nära o kära. Imorgon är ju trots allt första skoldagen och det bästa av allt är att vi fick dom kurserna vi ville ha!

Hollywoooooood!!!

Innan vi gick ut laddade vi på med en riklig middag som bestod av hemmagjord smoothie och ett ägg. Mums!!


Vi drog somsagt ut med dom andra svenska tjejerna till två ställen ett som hette Colony och sen till Eden. Hollywoods gator var helt smockfulla. Det gick knappt o gå.








När festandet var över mötte vi självklart upp våra älskade grannar som plockade upp oss med två bilar och körde oss hem där efterfesten varade till sju på morgonen.





Vi avslutade med godnattsaga o glass hemma hos oss.


Joggingtur!

Innan utgången begav vi oss ut på en timmes joggingtur, ner till stranden och tillbaka. Det var helt underbart. Det var tidigt på kvällen så det fläktade lite härligt. Efter det var det dags för fixning inför utgången med våra andra svenska tjejgrannar.

lördag 27 augusti 2011

Lördag!

Som sagt var vi uppe tidigt imorse så började dagen med att fixa och trixa med städning osv. Sen begav vi oss till Starbucks (vi har ju inget internet och där har dem gratis) för att fixa allt med skolan, lägga till kurser och betala avgiften och sådär. Det har tagit sin lilla tid men nu börjar kursförrådet arta sig och på måndag är det våran alldeles första skoldag, exciting! Det ska faktiskt bli riktigt kul. Ser fram emot att träffa massa nya människor och få lite rutin och stadga i vardagen. Nu har vi ju passat på och leva loppan medan vi kan, för så fort skolan börjar är det dags för allvaret. Så vi funderar på att slå till med en utgång ikväll också, men vi får se hur vi känner senare ikväll.

Helhärlig torsdag!

Vi sov ut till klockan 12 och låg där i sängen och snoozade lite innan vi gick upp åt och frukost. Sedan var det bara att sätta på sig bikinin och dfra ner till poolen. Måste ju jobba lite på brännan då all färg försvann på planet till sverige. Så där låg vi och stekte oss och planerade inför kvällen. Eftersom det inte vart någon utgång dagen innan så bestämde vi oss för att go all in den här kvällen. Dock var vi ju tvugna att införskaffa oss något nytt att ha på oss så vi drog ner till 3rd street för lite shopping. När vi kom hem lagade vi en, som faktiskt blev riktigt god risotto! När maten lagt sig lite fint runt magen började vi göra iordning oss inför kvällen och destinationen var Playhouse.






Väl inne i Hollywood mötte vi ett trevligt sällskap som hade bord inne på klubben vilket underlättade för oss då det var smockat där inne. Vi hade en sjukt rolig kväll med bra musik och mycket dans. När det drog sig mot stängning drog vi på efterfest i en väldigt trevligvilla/ lägenhet för att sedan dra oss vidare till ytterligare en efterfest där vi blev kvarb för att rulla hem klockan två på eftermiddagen dagen efter.





Lagom slitna efter en jävligt rolig och händelserik natt gick hela fredagen åt till att äta pizza och slappa. Vi somnade vid 7 på kvällen och var uppe med tuppen imorse, härligt!

Ändrade planer

Det blev ingen utgång till Hollywood. Vi var alla så döda och otaggade så istället drog vi till Albertsson, köpte ois och jordgubbar och så gick vi över till Justin och dem och blandade strawberry daquires. Dem blev skit goda och grabbarna uppskattade tjejdrinkarna väldigt mycket måste jag säga. Så vi chillade bara där för att sedan dra hem och sova!


Killarna satt som  tre nördar och spelade Tv-spel när vi kom, haha!


onsdag 24 augusti 2011

En givande fixardag

Vi vaknade vid 10 av att Jennies väska ankom till lägenheten, dock lite förstörd men vafan! Grejerna kom fram i alla fall. Vi startade med en otroligt smarrig frukost och begav oss sen till Albertsson för att inhandla mat och lite annat smått och gott. Väl där gick vi bananas och fick med oss lite mer än vi hade tänkt oss. Det stora problemet då var ju  hur fan vi skulle få hem det, så ja vi fick dra med oss hela kundvagnen fram till dörren där en trevclig ung man i vår byggnad visar det sig erbjöd sig att ge oss en hjälpande hand med att få upp allt till lägenheten. Efter det gick vi ner till tvättstugan för att försöka lista ut det stora mysteriet om hur man tvättar i Amerika. Som tur var kom Justin till vår räddning och vi ockuperade hela tvättstugan med våra berg av smutstvätt. Under tiden unnade vi oss lite ravioli till lunch, mycket gott! Sen tog vi en sväng förbi AT&T för att fixa problemet med vår telefon. Det avklarat fortsatte vi bort till Ross på jakt efter ett torkställ. Ross var en helkul affär och allt var dessutom jätte billigt. Det slutade med att vi kom ut med massa kul saker, dock inte det vi kom dit för men men. Som tur var hade vi bil så denna gång var det helt problemfritt att få med sakerna hem!
Väl hemma packade vi upp alla saker och lägenheten ser nu lite mer bebodd ut! Nu sitter vi hos grannarna då vi fortfarande inte har något internet. Vi tänkte börja göra oss iordning snart och ge oss iväg till Hollywood på äventyr. Vi drar med oss Åsa så hon får prova sitt nya fakeID, SPÄNNANDE!!!


Här kommer bilder från igår o idag: